CZĘŚCI WOŁOWE
Poniżej przedstawiamy oferowane przez nas części wołowe.
PÓŁTUSZA

ĆWIERĆ PRZEDNIA

ĆWIERĆ TYLNA

Elementy wołowe
Naszą ofertę stanowi szeroka gama mięs wołowych sprzedawanych w półtuszach, ćwierciach lub pod postacią gotowych elementów z kością lub bez.
GOLEŃ PRZEDNIA
Mięso z tej części jest doskonałą podstawą na esencjonalny rosół.
GOLEŃ PRZEDNIA

ŁOPATKA - MIĘSIEŃ TRÓJGŁOWY
Doskonale nadaje się do pieczenia, duszenia.
MIĘSIEŃ TRÓJGŁOWY Z TŁUSZCZEM

MIĘSIEŃ TRÓJGŁOWY, PAD

ŁOPATKA - MIĘSIEŃ NADGRZEBIENIOWY
Mięso jest soczyste, sprężyste i delikatne. Idealne na pieczeń, gulasz czy rosół.
MIĘSIEŃ NADGRZEBIENIOWY

MIĘSIEŃ NADGRZEBIENIOWY, PAD

ŁOPATKA - MIĘSIEŃ PODGRZEBIENIOWY
Tą część łopatki można dusić, piec lub gotować.
MIĘSIEŃ PODGRZEBIENIOWY

MIĘSIEŃ PODGRZEBIENIOWY, PAD

KARK
Doskonale nadaje się do pieczenia, duszenia.
KARK

ROZBRATEL
Idealny do powolnego gotowania, duszenia.
SERCE

MOSTEK
Doskonale nadaje się do gotowania wywarów, potraw jednogarnkowych, a także duszenia.
MOSTEK Z KOŚCIĄ

MOSTEK, PAD

SZPONDER
Mięso to doskonale nadaje się do powolnego gotowania rosołu, duszenia czy pieczenia.
SZPONDER Z KOŚCIĄ

SZPONDER BEZ KOŚCI

ŁATA
Nadaje się przede wszystkim na wywary, często jest stosowana do produkcji kiełbas.
ŁATA

BAWETA
Mięso delikatne i soczyste, idealne do grilowania czy na patelnię.
BAWETA DUŻA, PAD

BAWETA MAŁA, PAD

GOLEŃ TYLNA
Stanowi doskonałą podstawę na esencjonalny rosół.
GOLEŃ TYLNA

MIĘSIEŃ BRZUCHATY
Nadaje się do powolnego duszenia i gotowania.
MIĘSIEŃ BRZUCHATY

LIGAWA
Bardzo chuda i delikatna mimo dość grubych włókien. Nadaje się do spożycia na surowo, pieczenia, duszenia i gotowania.
LIGAWA Z TŁUSZCZEM

LIGAWA, PAD

DOLNA ZRAZOWA
Najlepsza do powolnego gotowania, na rolady i pieczeń.
DOLNA ZRAZOWA Z TŁUSZCZEM

DOLNA ZRAZOWA, PAD

DOLNA ZRAZOWA BEZ OGONA

OGON DOLNEJ ZRAZOWEJ

GÓRNA ZRAZOWA
Nadaje się do gulaszu, ragout oraz do mielenia.
GÓRNA ZRAZOWA Z KAPĄ I TŁUSZCZEM

GÓRNA ZRAZOWA BEZ KAPY, PAD

SKRZYDŁO
Zwarty element udźca o delikatnym, cienkowłóknistym mięsie. Idealne do pieczenia w całości lub w kawałkach.
SKRZYDŁO

SKRZYDŁO, PAD

KRZYŻOWA
Soczyste, stosunkowo chude, bardzo delikatne mięso. Doskonałe do pieczenia i na rolady.
KRZYŻOWA Z OGONEM

KRZYŻOWA BEZ OGONA, PAD

OGON KRZYŻOWEJ
Soczyste, stosunkowo chude, bardzo delikatne mięso. Doskonałe do pieczenia i na rolady.
OGON KRZYŻOWEJ, PAD

ROSTBEF
Wyjątkowo delikatne, soczyste i drobnowłókniste. Najlepszy do pieczenia, smażenia, grilowania i marynowania.
ROSTBEF Z KOŚCIĄ, 3 ŻEBRA

ROSTBEF BEZ KOŚCI Z OKRYWĄ TŁUSZCZOWĄ

ROSTBEF BEZ KOŚCI I TŁUSZCZU

ANTRYKOT
Mięso soczyste, gróbowłókniste. Doskonale nadaje się na steki, potrawy duszone, do smażenia i grilowania.
ANTRYKOT Z KOŚCIĄ, 5 ŻEBER

ANTRYKOT BEZ KOŚCI, Z TŁUSZCZEM, 5 ŻEBER

ANTRYKOT BEZ KOŚCI, BEZ TŁUSZCZU, 5 ŻEBER

POLĘDWICA
Najcenniejszy element tuszy. Idealna do krótkiego smażenia lub pieczenia.
POLĘDWICA Z WARKOCZEM

POLĘDWICA BEZ WARKOCZA

STEKI WOŁOWE
Poniżej przedstawiamy oferowane przez nas steki wołowe.

CANSAS CITY STEAK

T-BONE STEAK

TENDERLOIN STEAK
(MIGNON FILET)

PORTERHOUSE STEAK

NEW YORK STEAK
